• Werk programma
  • 24/24 dagelijks
Dak Vervangen

dak vervangen

dakrenovatie

dakinspectie

dakwerkzaamheden

plat dak vervangen - hellend dak vervangen

Dak Vervangen - Dakrenovatie - Dakinspectie - Soorten dakbedekkingen (Bitumen, PVC, EPDM) - Hellend en plat dak - Dakwerkzaamheden

Dakinspectie

Bij een gratis dakinspectie komen onze vakmannen bij u langs om alle lekkage gevoelige punten te controleren. Zo kunt u denken aan: eventuele schoorstenen, dakramen, nokpannen, gevelpannen, dakpannen, panlatten en houtwerk, dakgoten. Tijdens een dakinspectie controleren we uw dak en alles wat te maken heeft met uw dak. Zo krijgen we een helder beeld van uw dak.

Bij een dakinspectie controleren we alle lekkage gevoelige punten en controleren we of er geen lekkages aanwezig zijn. De meeste dakproblemen zijn te vinden bij aansluitpunten op het dak, zoals: nokpannen, loodwerk en uw schoorsteen. Bij dakgoten kan het zink versleten zijn en gaatjes vertonen. Bij platte daken kunnen afvoeren gaan lekken Ook kan dakbedekking uit de daktrim komen, waardoor het gaat krimpen, zodat het geen goede hechting meer heeft.

Soorten dakbedekkingen

Een dak bedekken kan op verschillende manieren en kan met verschillende materialen. Wat geschikt is voor uw dak hangt af van de situatie. Het kan zo zijn dat u een pannendak bijvoorbeeld mooier vindt dan een dak wat bedekt is met bitumen dakbedekking. Daarnaast kan ook het soort dak de keuze voor een bepaalde vorm van dakbedekking bepalen. Zo wordt een hellend dak vaak bedekt met dakpannen. Een plat dak wordt daarentegen vaak bedekt met bitumen, ook wel dakleer genoemd.

Bitumen

Voor wat betreft een plat dak is bitumen al jarenlang de meest toegepaste soort. Deze dakbedekking is duurzaam, gaat ongeveer 25 jaar mee en is makkelijk te plaatsen.

PVC

Een andere vorm van dakbedekking voor een plat dak is PVC. Ook dit materiaal is duurzaam en makkelijk te plaatsen. Voornaamste verschil is dat PCV ook in het wit verkrijgbaar.

EPDM

EPDM heeft veel weg van bitumen en PVC, maar is gemaakt van synthetisch rubber. Dit maakt de dakbedekking voor uw platte dak een stuk elastischer. Hierdoor kan het beter tegen wisselend weer.

Een ingewikkelde klus zoals het vervangen of plaatsen van een dakbedekkings

is geen klus waar wij nee tegen zeggen.

Het is van belang om de juiste soort dakbedekking te kiezen dat geschikt is voor uw dak. Vervolgens dient de huidige dakbedekking te worden verwijdert. Daarna kan de nieuwe dakbedekking aangebracht worden.

Werken op hoogte is een gevaarlijke klus, vooral als u hoogtevrees heeft. Wij maken enkel gebruik van A-merk materiaal en werken met de nieuwste en beste apparatuur.

Voor alle problemen omtrent uw dak kunt u ons contacteren. Wij zijn snel op locatie en verhelpen uw probleem zo snel mogelijk. Om lekkages te voorkomen adviseren wij om uw dak jaarlijks te laten onderhouden door een professionele dakdekker.

Hellend en plat dak

Een dak vervangen is een ingewikkelde en tijdrovende klus! Daarbij komen er tal van verschillende aspecten kijken bij het vervangen van uw dak. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een nieuwe dakbedekking, het plaatsen van het houtwerk voor uw nieuwe dak, het verwijderen van uw huidige dakbedekking en dak, enzovoorts. P.V.A Dak B.V helpt u graag bij het vinden van een vakkundige dakdekker. Naast het omruilen van uw dak, dakdekkers ook een nieuw dak voor u plaatsen als u er bijvoorbeeld voor gekozen heeft om een nieuwe woning te (laten) bouwen of een aanbouw aan uw bestaande woning uit te laten voeren.

Plat dak vervangen

Bij platte daken kan het voorkomen dat de bedekking na een storm scheuren heeft en daarom lekt. Deze zijn relatief makkelijk te repareren maar het vinden van de schade is vaak lastiger dan bij een hellend dak met dakpannen. Allereerst moet goed in kaart worden gebracht wat er precies aan de hand is.

Hellend dak vervangen

Bij daken met dakpannen is het vaak makkelijker om schade te signaleren. Een missende dakpan is makkelijker te vinden dan een kleine scheur in het bitumen van een plat dak. Maar ook schade aan pannen kan alweer leiden tot lekkages en dan is het zaak de dakpannen op tijd te vervangen.

Dakwerkzaamheden

Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten klussen betreft uw dak. Wij maken enkel gebruik van A-merk materiaal en werken met de nieuwste en beste apparatuur.

Voor alle problemen omtrent uw dak kunt u ons contacteren. Wij zijn snel op locatie en verhelpen uw probleem zo snel mogelijk. Om lekkages te voorkomen adviseren wij om uw dak jaarlijks te laten onderhouden door een professionele dakdekker.

Als u eenmaal iemand op het dak heeft zitten is het wel zo handig om meteen te kijken wat er nog meer kan worden gedaan. Zo bespaart u op de kosten en bent u minder tijd kwijt. Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor schade aan daken. Pannen die beschadigd zijn kunnen alvast worden vervangen zodat ze bijvoorbeeld niet helemaal breken.